FAQ

  1. Wat is alaminuut.com?
  2. Hoe werkt het boeken van een accommodatie op alaminuut.com?
  3. Wat kost het gebruik van alaminuut.com?
  4. Hoe kan ik mijn verblijf afrekenen?
  5. Ik wil een groepsaccommodatie en/of –faciliteiten boeken, hoe werkt dat?
  6. Kan ik rechtstreeks contact opnemen met een accommodatie?
  7. Kan ik mijn boeking annuleren?
  8. Ik heb klachten, waar kan ik terecht?
  9. Kan ik mijn accommodatie aanmelden op alaminuut.com?
  10. Ik heb een andere vraag, waar kan ik die stellen?


1. Wat is alaminuut.com?


Alaminuut.com is een onlineplatform dat accommodaties en gasten samenbrengt. Het platform richt zich op de zakelijke en particuliere markt. Uniek op alaminuut.com is de inzet van vlogs en het gebruik van sociale media. Vloggers van alaminuut.com leggen de overnachtingsmogelijkheid en omgeving vast, waardoor je als (toekomstige) gast wordt meegenomen in het verhaal. Heel realistisch en inspirerend! Vervolgens worden alle vlogs, informatie en inspiratie gedeeld op de sociale mediakanalen van alaminuut.com.

Klik hier voor ons YouTube-kanaal waar alle vlogs te zien zijn.


2. Hoe werkt het boeken van een accommodatie op alaminuut.com?


Op de website van alaminuut.com zijn alle aangeboden overnachtingsmogelijkheden te vinden onder Hotels, B&B’s, Campings en Vakantieparken en Vakantiewoningen. Je kunt op je gemak rondkijken, vlogs afspelen en vervolgens de accommodatie naar wens boeken. Er volgt een invulveld waar persoonlijke gegevens worden gevraagd, de gewenste verblijfperiode, de samenstelling van reisgenoten en eventuele bijzonderheden.

Vanuit alaminuut.com volgt direct een bevestigingsmail, maar dit is nog niet de definitieve boekingsbevestiging. Binnen 24 uur na boeking ontvang je een e-mail van de accommodatie waarin de boeking wel of niet wordt bevestigd.


3. Wat kost het gebruik van alaminuut.com?


Als (toekomstige) gast maak je geen kosten voor het gebruik van de website alaminuut.com. Aanbieders van accommodaties betalen een abonnementsprijs voor het aanbieden van hun accommodatie op alaminuut.com. Deze abonnementsprijs is op aanvraag beschikbaar via info@alaminuut.com.


4. Hoe kan ik mijn verblijf afrekenen?


Alaminuut.com brengt accommodaties en gasten samen. De gast betaalt dan ook rechtstreeks aan de aanbieder van de accommodatie, waarbij de betalingsvoorwaarden van de accommodatie gelden. Afhankelijk van de accommodatie moet de betaling van het verblijf vooraf of achteraf worden voldaan. Ook de wijze van betaling gaat volgens de voorwaarden van de accommodatie. Je wordt over de betalingsvoorwaarden geïnformeerd in de bevestigingsmail van de accommodatie. Mocht je hier vragen over hebben kun je rechtstreeks contact opnemen met de accommodatie.


5. Ik wil een groepsaccommodatie en/of –faciliteiten boeken, hoe werkt dat?


Sommige accommodaties zijn geschikt voor groepen. Dit staat aangegeven bij de informatie over de accommodaties. Bij het reserveren voor groepen gelden de voorwaarden van de accommodatie zelf. Alaminuut.com brengt alleen accommodaties en gasten samen, mogelijkheden kunnen rechtstreeks met de accommodatie worden overlegd.


6. Kan ik rechtstreeks contact opnemen met een accommodatie?


Jazeker! Bij iedere accommodatie op alaminuut.com staan contactgegevens vermeld.


7. Kan ik mijn boeking annuleren?


Alaminuut.com brengt alleen gasten en accommodaties samen. De annuleringsvoorwaarden van de accommodatie zelf worden gehanteerd. Deze voorwaarden kunnen per accommodatie verschillen. Je kunt de annuleringsvoorwaarden van de desbetreffende accommodatie nalezen in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen. Waren de annuleringsvoorwaarden niet bijgesloten, vraag ze dan aan bij de accommodatie.


8. Ik heb klachten, waar kan ik terecht?


Bij klachten tijdens het verblijf of over de accommodatie spoort alaminuut.com je aan om de klacht eerst voor te leggen aan de aanbieder van de accommodatie. Als je er niet uitkomt met de aanbieder van de accommodatie zal alaminuut.com als derde partij bemiddelen.

Voor klachten over het gebruik van de website of andere zaken kun je contact opnemen met info@alaminuut.com.


9. Kan ik mijn accommodatie aanmelden op alaminuut.com?


Alaminuut.com verwelkomt graag nieuwe aanbieders van accommodaties. Ga hiervoor naar: Aanmelden voor accommodaties. Er wordt vervolgens gevraagd om contactgegevens. Alaminuut.com neemt contact met je op om mogelijkheden en voorwaarden te bespreken. Als aanbieder krijg je een eigen account op alaminuut.com. Via dit account kun je eenvoudig een pagina aanmaken waarop de omschrijving van de accommodatie, foto’s en video’s ge-upload kunnen worden. Met 1 druk op de knop staat de accommodatie online.


10. Ik heb een andere vraag, waar kan ik die stellen?


Neem voor andere vragen contact op met alaminuut.com. Ga voor onze contactgegevens naar de pagina Contact of stuur je vraag naar info@alaminuut.com.

©2018 Alaminuut.com | Algemene voorwaarden | Leveringsvoorwaarden | Disclaimer | Privacy | Contact | KvK: 67556639 BTW/VAT/TVA: NL177385790B02